Meny

Livekamera Kirkerudbakken

Trykk på inken under for å se hvordan forholdene er i Kirkerudbakken akkurat nå.

Kamera Kirkerudbakken

 

 

Smittevernbestemmelser - Covid19

Her vil vi oppdatere med ny informasjon knyttet til status korona-situasjonen når dette foreligger fra myndighetene eller fra kommunen.

2021-03-11
HanneStifossViermyr389
Oppdatert 24. mars 2021:
Nå kan barn fra Asker trene i Bærum, men bare så lenge dette skjer i grupper på inntil 10 personer og alle deltakerne kommer fra samme kommune. Barn fra Asker må være i gruppe med barn fra Asker og barn fra Bærum må være i gruppe ned barn fra Bærum.
 
 
Informasjon 15. mars 2021:
Regjeringen har besluttet å innføre strenge nasjonale smitteverntiltak for alle kommunene i Viken. De nye tilakene som gjelder fra midnatt natt til tirsdag 16. mars til 11. april.
 
Organiserte idrettsaktiviteter og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år som gjennomføres utendørs, så lenge dette skjer i grupper på inntil 10 personer og alle deltakerne kommer fra samme kommune. Det anbefales at aktiviteten foregår på en slik måte at man kan holde minst 2 meters avstand mellom deltakerne.
 
Les også Viken stenges ned.
Nye smitteverntiltak i Viken gjeldende fra 16. mars til og med 11. april.

Informasjon fredag 5. mars:

Forskrift om forebygging av koronasmitte, Bærum kommune, Viken - er oppdatert iht. endringer gjeldende fra i dag: 

https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/2020-10-01-1939 

Informasjon torsdag 4. mars:

I dag vedtok formannskapet i Bærum kommune endringer i lokal koronaforskrift. Følgende er gjeldende fra fredag 5. mars:

 • Barn og unge under 20 år, som bor i Bærum, kan delta på organisert trening innendørs og utendørs. 
 • Det er ikke lov med andre eller flere deltakere enn de som vanligvis deltar, og det er ikke lov å gjennomføre aktiviteten på et annet sted enn der en vanligvis gjennomføres.
 • Det er ikke tillatt å reise til Bærum fra andre kommuner, for å delta på treninger
 • Kamper, cuper, stevner, turneringer og liknende er forbudt
 • Voksne som bor i Bærum kan delta på organisert trening og organiserte fritidsaktiviteter utendørs, dersom det er mulig å holde minst 1 meter avstand.

Oppdatert 23.01.21
Informasjon i forbindelse med det muterte viruset i Nordre Follo: Bærum gjennomfører ingen innstramminger i lokal forskrift på nåværende tidspunkt. Bærums lokale forskrift dekker de tiltakene som nasjonale myndigheter har anbefalt i denne situasjonen. Alle må forvente strenge tiltak, og kanskje innskjerping hvis situasjonen endres på grunn av nasjonale tiltak eller smitte.

Det er viktig at alle bidrar til å holde smitten nede nå. Det innebærer at vi må holde oss mest mulig i ro. Takk for at du følger reglene!
Alle råd og regler i Bærum kan leses HER.

Oppdatert 20.01.2021

Da er skolene tilbake på gult nivå og det er åpnet for trening og øvelser fra i dag. Dette gjelder dessverre foreløpig for de under 20 år.
Man ikke kan oppholde seg rundt i skolebygget.

Under følger et utklipp fra mailen vi har fått fra kommunen.

 Noen punkter:

 • Idrettsarrangementer (cup, kamp, stevne, renn) er fortsatt ikke tillatt, bortsett fra toppidrett.
 • Treningssamlinger er fortsatt ikke tillatt. Dette er forsøksvis definert som treninger som avviker fra ‘den vanlige tralten’ ved at man samler grupper til felles trening og/eller ved at en gruppe reiser og trener et helt annet sted enn der de vanligvis gjør.
 • Alt av organisert trening og organiserte fritidsaktiviteter, f.eks. teater, korps, kor o.l. er nå tillatt for alle under 20 år etter de reglene som gjaldt før 04.12.
 • FHI sier følgende om gruppestørrelse:

For ordinære aktiviteter anbefales det samling av maksimalt 20 personer i en gruppe og avstand på minst 1 meter. Dette gjelder både innendørs og utendørs. Flere slike grupper av maksimalt 20 personer kan samles dersom gruppene holdes adskilt, og de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene.

Oppdatert 04.01.2021

I tråd med Regjerings anbefalinger (se understående fra FHI) henstiller Bærum kommune Bad og idrett alle idrettslag i kommunen til å følge disse.

Bad og idrett vil informere om eventuelle endringer i den kommunale forskriftet når dette foreligger.

Smittevern for idrett (covid-19)

Anbefalinger 4.–18. januar 2021

Gjelder overordnet for idrettsveilederen.

 • Alle organiserte idrettsaktiviteter innendørs anbefales utsatt til etter 18. januar, inklusive aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/kohorter. Alternativ trening kan gjennomføres ute så lenge meteren overholdes.
 • Aktiviteter utendørs for barn, unge og voksne kan i perioden gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand, én meter. Utendørsaktiviteter som f.eks. fotball, bandy og ski, må gjennomføres uten kontakt for alle aldersgrupper.
 • Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland frem til 18. januar.
 • De fleste av arrangementene vil ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses. Se for øvrig regler for arrangementer.

Oppdatert 10.11.2020:
Formannskapet i Bærum har vedtatt nye, strengere korona-tiltak, som trer i kraft ved midnatt 09.11.20 og gjelder inntil videre. Nye råd og regler er som følger:

 • Det er ikke tillatt å organisere eller delta i organisert trening og organiserte fritidsaktiviteter for voksne.
 • Det er ikke tillatt å organisere eller gjennomføre kamper, cuper, stevner, turneringer og lignende for barn og unge under 20 år.
 • Organisert trening og andre organiserte fritidsaktiviteter for barn og ungdom under 20 år kan gjennomføres, men ikke samlinger med andre eller flere deltakere enn de som vanligvis deltar i aktiviteten eller på annet sted enn der aktiviteten vanligvis gjennomføres.
 • Du skal bruke munnbind på treningssentre. 
 • Se også regler om munnbind med utfyllende informasjon: https://www.baerum.kommune.no/korona/rad-og-regler/munnbind/  Idrettsavdelingen i Bærum Kommune tolker reglene om bruk av munnbind dithen at det kun er utøverne som er fritatt for bruk av munnbind.

Se også lokal forskrift på kommunens nettside her: https://www.baerum.kommune.no/korona/korona-informasjon-fra-barum-kommune/  

Reviderte retnignslinjer pr 10.11.2020 for bruk av kommunale idrettslanlegg kan leses HER.

Grunnet innstramminger iht. innendørs arrangementer, stenges klubbhuset for all aktivitet - også gjeldende fra midnatt 09.11.20. Dette gjelder inntil videre.

Oppdatert 05.11.2020:
Det er særdeles viktig at idrettslag og klubber nå er ekstra påpasselig med smitteverntiltak både før, under og etter trening. Hold deg hjemme hvis du er syk, vask hender og utstyr før og etter trening. Gå eller sykle til trening, ikke ta kollektivt! Og hold avstand når du ikke er i aktivitet.

Oppdatert 03.11.2020:
Bærum Kommune gikk 28.10.20 ut med nye påbud om munnbund på offentlig sted, antall personer på arrangementer m.m.
Idrettslagene opprettholder ordinær aktivitet frem til annen beskjed blir gitt.

Se mer informasjon på kommunens nettside:

https://www.baerum.kommune.no/korona/rad-og-regler/

Hovedstyret har det overordnede ansvar for klubbens smittevernregler, men gruppene er selv ansvarlige for å tilrettelegge sin aktivitet i henhold til sine særforbunds retningslinjer.

Skiforbundets koronaveileder

Skiskytterforbundets koronaveileder

Brettforbundets koronaveilder

Norges Idrettsforbund har laget en liste med "ofte stilte spørsmål vedr korona".

Vi tar smittevern på alvor.
- Vask hendene
- Kom frisk på trening
- Hold 1 meter - også når dere står stille
- Alle med mindre forkjølelsesymptomer bes holde seg hjemme.

Dette til tross - vi ønsker fokus på idrettsglede og sammen skal vi klare dette!

 

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031