Hva koster det å trene Freeski?

Kostnadene består i hovedsak av 3 deler: Treningsavgiftheiskort (sesongkort) og medlemsavgift i BSK

Treningsavgiften er er fordelt på to aktiviteter: Barmarkstrening og vintertrening. Det er mulig å kun være med på vintertreningen.
Priser for Heiskort: Se skisenterets priser for sesongkort og øvrig prisliste.

Medlemsavgift: Treningen forutsetter betalt medlemskap i BSK,  prisene settes av BSK sentralt.

Hvis man er med på alt av trening, vil treningskostnadene gjennom hele sesongen 2016/2017 kunne se slik ut:

Aktivitet Pris
Barmark i Heminghallen - Turntrening på trampoline (1.5 timer i uken fra september til desember) 850
Barmark på Vøyenenga skole - Styrke og koordinasjon (1 time i uken fra september til desember) 630
Vintertrening - Gruppe Aktiv 1 (Nybegynnere / yngre / jenter) (3.5 timer i uken fra desember/januar til mars/april) 2500
Sesongkort Kirkerudbakken - Kjøpt før 31.10 (kjør så mye du vil hele sesongen) 2500
Klubbmedlemskap 450
Sum 6930

I tillegg arrangerer klubben opptil 3 freeski-samlinger i løpet av sesongen, der kostnad avhenger av sted og arrangement. Samlingene er frivillige og krever særskilt påmelding.

Utstyr må man sørge for selv, men det er ikke nødvendig med dyre modeller. I denne idretten er det ikke om å gjøre å kjøre fortest... Kjøp gjerne brukt!  Som minimum må man ha støvler, bindinger, twintip-ski, hjelm, briller og ryggplate.

Løpere som konkurrerer må påregne kostnader knyttet konkurransene og til spesiell trening.

Skilisens

Krav om skilisens på skirenn for utøvere som har fylt 13 år

Ved deltakelse på skirenn etter fylte 13 år, må utøver ha skilisens fra Norges skiforbund (NSF) som inkluderer forsikring. Man kan velge mellom helårslisens og enkeltlisens.

  • Årslisens
    Årslisensen dekker alle aktiviteter på ski for et helt år. og koster kr 1400. Har utøver årslisens, må bevis på betalt skilisens medbringes ifm. skirenn. Bevis for betalt lisens kan skrives ut fra Min Idrett. For å bestille årslisens fyller du ut dette skjemaet. Type lisens som skal angis er 'Freestyle - Årslisens'

  • Engangslisens
    Hvis utøver ikke har helårslisens, kan engangslisens kjøpes (kr 60) som da bare gjelder for det aktuelle rennet. Ved kjøp av engangslisens ser vi helst at dette gjøres gjennom skiforbundets app for smarttelefon (Android og iOS), som fremvises rennkontoret ved registrering på renndagen.

Ikke krav om skilisens på trening
Det er ikke krav om å ha årslisens ved deltakelse på trening i Bærums Skiklub, men man må være klar over hva dette innebærer. Årslisens gir forsikringsdekning også utenfor konkurranser (organisert og uorganisert trening, reiser etc). Hvis man ikke har helårslisens er utøver uten forsikringsdekning gjennom NSF, og må basere seg på eventuelle private forsikringer (samt klubbforsikringen1)) ved trening. Det er utøvers (foresattes) eget ansvar å ha løst skilisens evt. ha annen forsikringsmessig dekning.

Fullstendig informasjon ligger på skilisens.no.

1) Klubbforsikringen gjelder kun veldig alvorlige skader og har begrenset dekning.

Dette er BSK Freeski

Her er en film som er laget av og med freeskikjørere i BSK, som viser litt av sporten og tanker som utøverne har om den.

Kalender

Februar
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234