Krav om politiattest i BSK:

Styret i Norges Idrettsforbund og Olympiske og paralympiske komite (NIF) vedtok 10. mars 2008 at hele norsk idrett skal kreve politiattest mot seksuelle overgrep mot barn. Ordningen gjelder for alle som skal  utføre oppgaver som i vesentlig grad innebærer et tilllits- og ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming. Ordningen trådde i kraft 1. januar 2009.

I BSK blir ordningen håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personer om å innhene politattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

NY ORDNING fra 20. april 2018

Søknad om politiattest for verv i idrettslag gjøres elektronisk (hvis du er over 18 år). Du trenger imidlertid bekreftelse fra klubben på at du har et verv hos oss. Send en mail til daglig leder og så får du et utfylt og signert bekreftelsesskjema scannet i retur. Les mer om reglene her. 

http://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politiattest/


Prosedyre for de under 18 år eller de som ikke har anledning til å søke elektronisk.

1. Søknaden om "Bekreftelse på formål med poliattest" signeres av Hanne Viermyr og sendes søkeren. Er søkeren under 18 år må foresatte godkjenne at vekommende blir trener. Dette kan skrives nederst på skjemaet "Bekreftelse på formål med politiattest". Hvis søkeren har tilgang til en elektronisk portal kan vedkommende søke der. Det er definitivt enklest.

Hvis søkeren ikke har tilgang til en elektronsik portal må følgende gjøres: Ufylt og signert skjema "Bekreftelse på formål med politiattest", kopi av ID samt skjema "søknad om politiattest" må sendes til politiet. Søknaden sendes til: Politiattestkontoret, PB 113, 9951 Vardø.

2. Politiet sender attesten som odrinær post til den søknaden gjelder for. Den sendes ikke til idrettslaget.
3. Den søknaden gjelder for, skal fremvise sin politiattest til gruppeleer eller daglig leder. Bærums Skiklub skal ikke arkivere attesten, men kun få den fremvist til gjennomsyn.

Personer som ikke har fermvist politiattest uten merknader, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits-eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Kalender

Mai
MTOTFLS
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345