Meny

Livekamera Kirkerudbakken

Trykk på inken under for å se hvordan forholdene er i Kirkerudbakken akkurat nå.

Kamera Kirkerudbakken

 

 
HanneStifossViermyr389 2016-01-28 09:50:49

Hvor lange ski anbefales

 

Begynn i det små. Ikke gjør den feilen å kjøpe ski til barna som skal holde "et par år". Unge nybegynnere med for lange ski har svært vanskelig for å utvikle seg, og dermed også ha det gøy mens de står på ski. Med kortere ski lykkes der derimot ofte imponerende raskt og godt. Av denne grunn er leie-ski et godt alternativ for barn, eventuelt finnes det også sportsbutikker som har tilbud der du kan handle barnas ski, og siden bytte de hvert år til noen nye, lengre.

I det minste til armhulen
For absolutte nybegynnere i bakkene rekker de perfekte skiene bare til armhulen. De mer erfarne barna bør optimalt ha skilengde til over skulderen. Da den lille racer får tilstrekkelig trening på skiene, kan lengden på skiene strekke opp til over nesen. Og regelen går; jo større barna er, jo lenger kan lengden av skiene være. For barn over 120 cm kan skiene strekke like langt som kroppslengden (om ferdighetene er gode). Når barna vokser opp over 140cm, kan kanskje lengden på skiene også overstige kroppslengden. 

Viktig: Skiene bør aldri være for korte, altså ikke kortere enn til armhulen. Ellers blir den senere overgangen til lengre ski tyngre. 

Ha det gøy med arvtagerne!